People Planet Profit

Met het Greentimes Printing Dashboard stimuleer je duurzaam gedrag én bespaar je kosten

Het Greentimes Printing Dashboard vormt samen met onze communicatie de basis van het succes van ons printprogramma. Het Printing Dashboard geeft iedere medewerker op individueel niveau inzicht in hun printgedrag en laat het duidelijke effect zien van bewust en duurzaam printen. Als je inzicht geeft zie je al snel resultaat.
 

Minder printen, meer besparen met het Printing Dashboard

De uitdaging: CO2-uitstoot reduceren. Hoe? Door minder te printen en bomen te besparen. Uiteindelijk bespaart u zo ook op de printkosten.

Het toegankelijke Printing Dashboard van Greentimes toont met metertjes en grafieken het printgedrag van elke medewerker.

  • aantallen prints
  • type prints
  • percentages en verhoudingscijfers

Daarnaast wordt de gerealiseerde CO2-reductie aan iedereen inzichtelijk gemaakt. Medewerkers zien of hun printgedrag is verbeterd, en hoe de organisatie als geheel het doet. Is iedereen duurzamer gaan printen?

Duurzaam printen: denk na voordat u op print klikt

Wat ziet u in het Printing Dashboard?

U ziet uw maandelijkse printgedrag vanaf de start en tot aan het eind van het printprogramma:

  • percentage en aantallen van de kleuren en zwart-wit afdrukken 
  • percentage en aantallen van de enkelzijdige en dubbelzijdige afdrukken
  • aantal gebruikte vellen
  • rood of groen gekleurd boompje, de kleur toont uw succes
  • CO2-reductie, rechtsboven het boompje
  • procentuele besparing rechtsonder het boompje, de score tot de laatste meting
  • in één oogopslag uw resultaat

Het is mogelijk uzelf te benchmarken met de organisatie of een afdeling. U heeft namelijk inzicht in het totale resultaat van alle medewerkers. De individuele resultaten van medewerkers zijn niet zichtbaar. Iedere medewerker/deelnemer aan het printprogramma kan alleen zijn of haar eigen resultaten zien. Anderen niet.

Nóg meer besparingsdoelen

Naast de dasboards voor print biedt Greentimes ook dashboards voor andere doeleinden. Ook datastoragegegevens kunnen aan alle medewerkers worden getoond. U ziet zo hoeveel data iedere medewerker opslaat en welke effecten dit heeft op het milieu en op de kosten van de organisatie. Ook andere dashboard-opties zijn bespreekbaar.

Meer motivatie gewenst?

Wie haalt als eerste dat groene boompje? Op de werkvloer wordt er gestreden voor groene boompjes. Dat betekent namelijk CO2-reductie en minder printen. Greentimes zorgt op verzoek voor een aanvullend incentiveprogramma. Neem contact op voor meer informatie.

Software uit de cloud

De software voor het Printing Dashboard bevindt zich in de cloud. De printdata verzamelen we met software die op geen enkele wijze ingrijpt in het printproces van de organisatie, en geen effect heeft op het functioneren van de traditionele printermanagement software.