Print Duurzaam

Met z'n allen duurzamer en minder printen

Door deel te nemen aan het Greentimes printprogramma kan iedereen op de werkvloer op een laagdrempelige en praktische manier een bijdrage leveren aan een duurzamere organisatie. Dat is waar Greentimes in gelooft en waar we je graag een handje bij willen helpen. Want hoe ontwikkel je blijvend en bewust duurzaam gedrag, en hoe krijg je duurzaamheid in ieders genen? Onze bottom-up aanpak met de inzet van de Greentimes Print Awareness Tool werkt. Het Greentimes printprogramma is de kapstok voor meer committment en medewerking bij de uitvoering van de duurzaamheidsambitie van jouw organisatie.                                                                          

INZICHT door INFORMATIE en COMMUNICATIE

 

 

 

Al uw medewerkers printen bewuster dankzij het Printing Dashboard van Greentimes

Denk jij na voordat je op de printknop drukt?

Wist je dat een kantoormedewerker gemiddeld bijna één boom per jaar print? Tenminste, het equivalent in papier. Dat is ongeveer 8.000 vellen per jaar. Bovendien is de levensduur van een printje amper een paar uur, daarna gaat het onherroepelijk de papierbak in. Van onze prints gooien we namelijk 45% binnen 24 uur weg. Zonde, want het produceren van 1 vel a4 gaat gepaard met een ongewenste hoeveelheid CO2-uitstoot. En dan hebben we het nog niet  eens over de uitstoot van de printer zelf. 

Denk na voordat je de printknop intoetst

CO2-reductie is simpel

Greentimes helpt organisaties stap voor stap het verschil te maken bij het verminderen van hun CO2-footprint. Medewerkers krijgen via de Greentimes Print Awareness Tool helder inzicht in hun persoonlijk printgedrag. Bewustwording door inzicht maakt CO2-reductie in elke organisatie concreet én blijvend. De winst? Minder verspilling, lagere kosten, én een groenere organisatie, met gemotiveerde medewerkers die meedenken, en collega's stimuleren actief mee te doen. 

Op weg naar een groener en milieubewust kantoor

Inzicht leidt tot minder printen

Greentimes maakt groener werken leuk en brengt minder printen voor iedereen binnen handbereik. Het Greentimes Printing Dashboard geeft alle medewerkers iedere maand inzicht in hun eigen printgedrag en laat zien wat de bereikte CO2-reductie is. De communicatie van Greentimes geldt als aanvulling op de printing dashboards en geeft iedereen de noodzakelijke tools voor minder papierverspilling en meer CO2-reductie. Het maakt medewerkers nog meer bewust van het belang van duurzaamheid op de werkvloer.

Bewust groener werken

Met z'n allen papierverspilling tegengaan door het verbeteren van ons printgedrag heeft een groot voordeel: je verbindt iedereen in de organisatie die écht wil meedenken en die ook écht iets wil doen. Greentimes onderscheidt zich omdat je een beroep doet op alle medewerkers mee te helpen bij het verduurzamen van de organisatie. De kapstok die Greentimes hiervoor gebruikt is het meten en beïnvloeden van print. Fijn als je meedoet, maar het hoeft niet, het is niet verplicht. Toch haakt nagenoeg niemand af. Dat is een cultuuromslag, want wees eerlijk: thuis zijn we vaak groener dan op het werk. Als we op maandag de draaideur van kantoor passeren gelden er blijkbaar andere regels. Dat is raar. Samen bijdragen aan de uitvoering van de gemeenschappelijke ambitie voor meer duurzaamheid is daarom van belang. Allemaal voor een hoger doel! Dat is pas echt een meerwaarde.