People Planet Profit

Duurzaam printen samen met alle medewerkers

Door deel te nemen aan het Greentimes print programma kan iedere medewerker op de werkvloer op een laagdrempelige en praktische manier een bijdrage leveren aan een duurzamere organisatie. Dat is waar Greentimes in gelooft en waar we u graag een handje bij willen helpen. Want hoe ontwikkel je blijvend en bewust duurzaam gedrag, en hoe krijg je duurzaamheid in ieders genen? Hoe wordt duurzaam gedrag onderdeel van de cultuur? Onze bottom-up aanpak met de inzet van de Greentimes Print Awareness Tool werkt. Het Greentimes print programma is de kapstok voor meer committment en medewerking bij de uitvoering van de duurzaamheidsambitie van uw organisatie. Want, als iedereen zich in het doel herkent en de urgentie ziet, juist dan kunnen we elkaar stimuleren groener te werken voor een beter klimaat. Een beroep doen op alle medewerkers om te helpen verspilling te voorkomen door minder prints te maken is daarom een mooi begin.                                                                          

INZICHT door INFORMATIE en COMMUNICATIE

 

 

 

Al uw medewerkers printen bewuster dankzij het Printing Dashboard van Greentimes

Denkt u na voordat u op de printknop drukt?

Wist u dat een kantoormedewerker gemiddeld bijna één boom per jaar print? Tenminste, het equivalent in papier. Dat is ongeveer 8.000 vellen per jaar. Bovendien is de levensduur van een printje amper een paar uur, daarna gaat het onherroepelijk de papierbak in. Van onze prints gooien we namelijk 45% binnen 24 uur weg. Zonde, want het produceren van 1 vel a4 gaat gepaard met een ongewenste hoeveelheid CO2-uitstoot. En dan hebben we het nog niet  eens over de uitstoot van de printer. 

Duurzaam printen: denk na voordat u op de printknop toetst

CO2-reductie is simpeler dan u denkt

Greentimes helpt ondernemers en organisaties stap voor stap het verschil te maken. Medewerkers krijgen via de Greentimes Print Awareness Tool helder inzicht in hun persoonlijk printgedrag. Bewustzijn en inzicht maakt CO2-reductie in elke organisatie concreet én blijvend. De winst? Minder verspilling, lagere kosten, én een groener bedrijf, met gemotiveerde medewerkers die meedenken en collega's stimuleren actief mee te doen. 

Op weg naar een groen en bewust kantoor: duurzaam werken doe je met Greentimes

Inzicht in je printgedrag leidt al tot minder printen

Greentimes maakt groener werken leuk en brengt minder printen voor iedereen binnen handbereik. Hoe? Het Greentimes Printing Dashboard geeft alle medewerkers maandelijks inzicht in hun eigen printgedrag en laat zien wat de bereikte CO2-reductie is. De ondersteunende communicatie van Greentimes als aanvulling op de printing dashboards, geeft iedereen de noodzakelijke tools voor minder papierverspilling en meer CO2-reductie, en maakt medewerkers nog meer bewust van het belang van duurzaamheid op de werkvloer.

Bewust groener werken

Duurzaam gedrag en duurzaam bewustzijn ontwikkelen op de werkvloer. Een belangrijk thema. Met z'n allen papierverspilling tegengaan door het verbeteren van ons printgedrag heeft een groot voordeel: je verbindt mensen in de organisatie die écht willen meedenken en die ook écht iets willen doen. Greentimes onderscheidt zich omdat er een beroep op alle medewerkers wordt gedaan mee te helpen bij het verduurzamen van de organisatie. De kapstok die Greentimes hiervoor gebruikt is het meten en beïnvloeden van print. Fijn als je meedoet, maar het hoeft niet, het is niet verplicht. Toch haakt nagenoeg niemand af. Dat is een cultuuromslag. Want wees eerlijk: vaak zijn we thuis groener dan op het werk. Als we op maandag de draaideur passeren gelden er blijkbaar andere regels. Dat is raar. Samen bijdragen aan de uitvoering van de gemeenschappelijke ambitie voor meer duurzaamheid is daarom van belang. Allemaal voor een hoger doel! Dat is pas echt een meerwaarde.


Wieger Toering (Director Greentimes)