People Planet Profit

Duurzaam printen samen met alle medewerkers

Door met iets ogenschijnlijk simpels als ons printprogramma te beginnen, kan iedereen een steentje bijdragen aan een duurzame organisatie. Dat is waar Greentimes in gelooft en waar we u graag een handje bij helpen. Hoe ontwikkel je blijvend en bewust duurzaam gedrag, en hoe krijg je dit in ieders genen? Hoe kan duurzaam gedrag onderdeel worden van de cultuur? Het Greentimes printprogramma is de kapstok voor meer committment en medewerking bij de uitvoering van de duurzaamheidsambitie van uw organisatie. Want, als iedereen zich in het doel herkent en de urgentie ziet, juist dan kunnen we elkaar stimuleren groener te werken voor een beter klimaat. Zowel thuis als op het werk. 

 

Al uw medewerkers printen bewuster dankzij het Printing Dashboard van Greentimes

Denkt u na voordat u op de printknop drukt?

Wist u dat een kantoormedewerker gemiddeld bijna één boom per jaar print? Tenminste, het equivalent in papier. Dat is ongeveer 6.000 tot 8.000 vellen per jaar. Bovendien is de levensduur van een printje amper een paar uur, daarna gaat het onherroepelijk de papierbak in. 45% Van onze prints gooien we namelijk binnen 24 uur weg. Zonde, want het produceren van 1 vel a4 gaat gepaard met een ongewenste hoeveelheid CO2-uitstoot. De uitstoot van de printer nog daargelaten. 

Duurzaam printen: denk na voordat u op de printknop toetst

CO2-reductie is simpeler dan u denkt

Greentimes helpt ondernemers en organisaties stap voor stap het verschil te maken. Medewerkers krijgen via onze handige tool helder inzicht in hun persoonlijk printgedrag. Bewustzijn en inzicht maakt CO2-reductie in elke organisatie concreet én blijvend. De winst? Minder verspilling, lagere kosten, én een groener bedrijf, met gemotiveerde medewerkers die meedenken en collega's stimuleren actief mee te doen.

Op weg naar een groen en bewust kantoor: duurzaam werken doe je met Greentimes

Inzicht in printgedrag leidt al tot minder printen

Greentimes maakt groener werken leuk en brengt minder printen voor iedereen binnen handbereik. Hoe? Het Greentimes Printing Dashboard geeft medewerkers maandelijks inzicht in hun persoonlijk printgedrag en wat de bereikte CO2-reductie is. De gerichte communicatie van Greentimes als aanvulling op de printing dashboards, geeft iedereen de noodzakelijke tools voor meer CO2-reductie, en maakt medewerkers werkelijk bewust van het belang van duurzaamheid.

Bewust groener werken

Duurzaam gedrag en duurzaam bewustzijn ontwikkelen op de werkvloer. Met z'n allen papierverspilling tegengaan door het verbeteren van ons printgedrag heeft een groot voordeel: je verbindt mensen in de organisatie die écht willen meedenken en die ook écht iets willen doen. Greentimes onderscheidt zich omdat er een beroep op alle medewerkers wordt gedaan om mee te helpen bij het verduurzamen van de organisatie. Dat is een cultuuromslag. Vaak zijn we thuis groener dan op het werk. Als we op maandag de draaideur passeren gelden er blijkbaar andere regels. Dat is raar. Samen bijdragen aan de uitvoering van de gemeenschappelijke ambitie voor meer duurzaamheid is daarom van belang. Allemaal voor een hoger doel! Dat is pas echt een meerwaarde.


Wieger Toering (Director Greentimes)