People Planet Profit

Onze communicatie zet aan tot gedragsverandering

De doelgerichte communicatie van Greentimes vertaalt de duurzaamheidsambitie naar duurzaam gedrag. Het is net dat extra duwtje in de rug dat iedere medewerker op weg helpt naar een nog duurzamer en beter resultaat. Iedere maand opnieuw!
 

Wat is het belang van goede communicatie?

 

Onderdeel van de Print Awareness Tool vormt de link naar het Persoonlijk Printing Dashboard dat iedere medewerker aan het begin van iedere maand van Greentimes ontvangt. Het Printing Dashboard geeft alle medewerkers inzicht in hun printgedrag. Het verstrekken van de link is gelijkertijd ook hét moment om de één op één gerichte boodschap over duurzaamheid en CO2 aan iedereen over te brengen.

De effectieve communicatie van Greentimes biedt alle medewerkers steun bij het behalen van de doelstelling om papierverspilling te voorkomen. We reiken iedere maand opnieuw tips & tricks ter ondersteuning aan om iedereen op het juiste spoor te zetten. We brengen de boodschap op een positieve manier, zonder een toontje, zonder een opgeheven vingertje. We willen natuurlijk wel helpen: hoe kun je nou werkelijk minder printen? Hoe kun je 'anders' printen? Wat is het alternatief, en wat is het resultaat als ik anders print? We delen met alle medewerkers ideeën via de mail en via het intranet hoe je, zowel thuis als op het werk, een duurzame bijdrage kunt leveren voor een beter milieu.

De communicatiemomenten van Greentimes zijn een uitgelezen mogelijkheid om de duurzaamheidsambitie van de organisatie op een plezierige en stimulerende manier uit te dragen. Dit doen we altijd in overleg met de organisatie voor de juiste vorm en toonhoogte. Een programma als voorbeeld is beschikbaar en kunt u bij ons opvragen.

INZICHT door INFORMATIE en COMMUNICATIE

 

 

 

 

Een groener kantoor? Zet de Printing Dashboards van Greentimes in
“natuurlijk mag je printen, maar soms kan het wel wat minder.”

Groen boompje? Goed bezig!

Iedereen start het printprogramma bij nul. Gedurende de eerste 2 maanden meten we hoe iedere medewerker ervoor staat. Samen bepalen we na deze nulmeting de doelstelling: een printreductie van 20 procent bijvoorbeeld. Aan de kleur van het boompje leest u af of u op de goede weg bent. Hoe minder je verspilt, des te meer CO2-reductie, hoe groener je boompje is.  

NICE to KNOW

Printerleverancier Ricoh stelt dat het verminderen van papiergebruik een goede 'eerste' stap is om tot minder print te komen. " Een bedrijf met vierhonderd medewerkers verbruikt gemiddeld namelijk vijfduizend vellen papier per persoon per jaar. Dat staat gelijk aan een CO2-uitstoot van 2.817 kilo per maand," aldus Ricoh

80 GRAMS A4 PAPIER WIL ZEGGEN DAT: het papier 80 gram per vierkante meter weegt. Dat is dus 100 x 100 is 10.000 vierkante centimeter. A4 + 21 x 29,7 cm = 623.7 vierkante cm. dus 1 m : door A4 is 16.03. 80 : 16.03 = 4.99 gram per 1 vel A4 80 grams. Vanaf 180 gr/m2 wordt papier overigens karton genoemd.