People Planet Profit

CO2-reductie: ook u kan hieraan bijdragen

“In de periode voor Greentimes zag ik in mijn toenmalige werkomgeving hoeveel papier er werd verspild door onnodig printen: Grote blauwe- en zilverkleurige containers stonden in de gang in rijen opgesteld, allemaal uitpuilend van gebruikt papier, alvast klaargezet voor de papierverwerkers. MVO beleid was toen nog niet overal op de werkvloer doorgedrongen. Toen dacht ik al: als je bij duurzaamheidsprojecten meer samenwerking zoekt met alle medewerkers van de organisatie, creëer je meer urgentiebesef en kom je tot betere resultaten."

Wieger Toering (director)

De slagingskans van de duurzaamheidsambitie neemt toe, als je alle medewerkers en collega's helder inzicht geeft in de situatie, duidelijk communiceert over de doelstellingen, en aangeeft welke bijdrage wordt gevraagd. Belangrijk: meld de behaalde resultaten. De Print Awareness Tool van Greentimes ondersteunt de duurzaamheidsambitie van bedrijven en organisaties en geeft handen en voeten aan CO2-reductieprogramma's.

INZICHT door INFORMATIE en COMMUNICATIE


 

Duurzaam printen: denk na voordat u op print klikt

Gelijk effect zien? Kies Greentimes

Als u de urgentie voor meer CO2-reductie door minder te printen goed bij uw medewerkers kunt overbrengen wordt de kans op een succesvolle en collectieve medewerking groter. En niet minder belangrijk: u bespaart dan aanzienlijk op uw variabele printkosten. De gemiddelde werknemer print voor ongeveer € 20 in de maand. Dat bedrag kan eenvoudig omlaag. Greentimes biedt u precies die ondersteuning die nodig is om de printkosten omlaag te brengen. In het printing dashboard ziet iedere medewerker precies hoeveel hij of zij of de organisatie als geheel heeft geprint en welk effect dit heeft op de CO2-uitstoot. 

Al uw medewerkers printen bewuster dankzij het Printing Dashboard van Greentimes
Aanzetten tot minder printen voorkomt papierverspilling

Met alle medewerkers streven naar CO2-reductie

Met het Printing Dashboard van Greentimes kan iedere medewerker een steentje bijdragen aan een beter milieu. Bijvoorbeeld door te letten op wat je print. Niets is eenvoudiger, we moeten ons er alleen wat meer bewust van worden. Met de Greentimes-aanpak kunnen ondernemers en organisaties op alle functielagen en alle werkniveau’s onderbouwen dat iedereen elke dag met duurzaamheid bezig moet zijn. Duurzaamheid dwingt u niet zomaar top-down af. Het is belangrijk om alle medewerkers en collega’s op de werkvloer te inspireren. Stimuleer daarom bewust, blijvend duurzaam gedrag. Greentimes zet dagelijks gedragsveranding in gang door urgentiebesef en commitment bij medewerkers te creëren. Zo ontwikkel je groene ambassadeurs.


CO2-Prestatieladder

Tal van ondernemers en organisaties voeren een actief MVO beleid. De CO2-prestatieladder effent het pad voor meer CO2-reductie. Om steeds een trede hoger op die CO2-prestatieladder te komen, is het belangrijk dat u alle medewerkers betrekt bij uw duurzaamheidsplannen. Hun  vereiste medewerking en instemming leidt tot meer duurzaamheid. Met het Greentimes printprogramma zet u een stap in de goede richting.

Op weg naar een groen en bewust kantoor: duurzaam werken doe je met Greentimes
Duurzaam en bewust printgedrag bij alle medewerkers

Minder verspilling | lagere printkosten | meer CO2-reductie

De onderscheidende en positieve aanpak van Greentimes zorgt voor minder papierverspilling en lagere printkosten. Een besparing van 20% op uw printkosten is makkelijk haalbaar, afhankelijk van het huidig printgedrag van u en uw collega's. Een besparing van 25% of meer op de printkosten is niet uitgesloten, we hebben hier voorbeelden van. Maar belangrijker nog: de CO2-reductie neemt toe omdat medewerkers duurzamer en bewuster gaan werken en minder papier verspillen. Dat blijkt uit onze business cases. Meer organisaties gingen u al voor. Neem contact met ons op als u een voorbeeld van een business cases wilt ontvangen.