People Planet Profit

CO2-reductie: ook u kan hieraan bijdragen

“Voor Greentimes zag ik bij corporate telecom- en mediabedrijven de hoeveelheid papier die iedere dag werd verspild door onnodige printopdrachten: rijen containers, allemaal uitpuilend van gebruikt papier, alvast klaargezet voor de papierverwerkers. MVO beleid was niet op de werkvloer doorgedrongen. De ambitie voor duurzaamheid op de werkvloer ontbrak. Ik dacht: dit kan anders en het moét anders, door bij projecten als deze meer samenwerking te zoeken met alle medewerkers, en een breed urgentiebesef te ontwikkelen. De optimale slagingskans bij de invulling van de duurzaamheids-ambitie ontstaat pas, als je medewerkers en collega's inzicht geeft in de situatie, en helder blijft communiceren over je doelstellingen.”

Wieger Toering (Director at Greentimes)
 

Duurzaam printen: denk na voordat u op print klikt

Gelijk effect zien? Kies Greentimes

CO2-reductie staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Als u de urgentie voor meer CO2-reductie goed bij uw medewerkers kunt overbrengen is de kans op succes groter. En niet minder belangrijk: u bespaart aanzienlijk op uw variabele printkosten. De gemiddelde werknemer print voor ongeveer € 20 in de maand. Dat bedrag kan eenvoudig omlaag. Greentimes biedt u precies die ondersteuning om de printkosten omlaag te brengen.

Al uw medewerkers printen bewuster dankzij het Printing Dashboard van Greentimes
Aanzetten tot minder printen voorkomt papierverspilling

Met alle medewerkers streven naar CO2-reductie

Met het Printing Dashboard van Greentimes kan iedere medewerker een steentje bijdragen aan een beter milieu. Bijvoorbeeld door te letten op wat je print. Niets is eenvoudiger, we moeten ons er alleen wat meer bewust van worden. Met de Greentimes-aanpak kunnen ondernemers en organisaties op alle functielagen en alle werkniveau’s onderbouwen dat iedereen elke dag met duurzaamheid bezig moet zijn. Duurzaamheid dwingt u niet zomaar top-down af. Het is belangrijk om alle medewerkers en collega’s op de werkvloer te inspireren. Stimuleer daarom bewust, blijvend duurzaam gedrag. Greentimes zet dagelijks gedragsveranding in gang door urgentiebesef en commitment bij medewerkers te creëren. Zo ontwikkel je groene ambassadeurs.


CO2-Prestatieladder

Tal van ondernemers en organisaties voeren een actief MVO beleid. De CO2-prestatieladder effent het pad voor meer CO2-reductie. Om steeds een trede hoger op die CO2-prestatieladder te komen, is het belangrijk dat u alle medewerkers betrekt bij uw duurzaamheidsplannen. Hun  vereiste medewerking en instemming leidt tot meer duurzaamheid. Met het Greentimes printprogramma zet u een stap in de goede richting.

Op weg naar een groen en bewust kantoor: duurzaam werken doe je met Greentimes
Duurzaam en bewust printgedrag bij alle medewerkers

Minder verspilling, lagere printkosten, en meer CO2-reductie

De onderscheidende en positieve aanpak van Greentimes zorgt voor minder papierverspilling en lagere printkosten. Een besparing van 15% tot 25% op uw printkosten is heel reëel, afhankelijk van het huidig printgedrag. Een besparing van meer dan 25% op de printkosten is niet uitgesloten, we hebben hier voorbeelden van. Maar belangrijker nog: de CO2-reductie neemt toe omdat medewerkers duurzamer en bewuster gaan werken en daardoor minder papier verspillen. Dat blijkt uit onze business cases. Meer organisaties gingen u al voor. Neem contact op als u voorbeelden van enkele business cases wilt ontvangen.